link unit
Home Rulada de miel

Rulada de miel

Rulada de miel

Rulada de miel
Rulada de miel este o imbinare intre baza traditionala (carnea de miel) si surplusul preferential (orice dorim sa contina rulada). Rulada de miel este conceputa ca orice rulada. Singura diferenta fiind ca la rulada de miel compozitia se schimba. Daca la rulada clasica din ciocolata aveam parte de zahar, ciocolata s.a. La rulada de miel avem parte de carne de miel, bineinteles, dar si de condimentele necesare pentru aceasta “prajitura”.

Ca orice rulada, rulada de miel este foarte bine pregatita. Nu ma refer la faptul ca necesita o foarte buna pregatire a carnii prin spalare (acest lucru este normal) ci la faptul ca nu este atat de usor de preparat precum rulada obisnuita servita de noi la desert.

Pentru pregatirea unei rulade de miel in conditii optime trebuie sa se tina seama de utmatoarele lucruri. Iata cateva detalii privitoare la conceperea unei rulade de miel corecte si gustoase: Reteta urmatoare este pentru o rulada de miel cu spanac. Bineinteles ca dvs puteti sa adaugati orice in locul spanacului.

1. Carnea de miel dezosata se separa de grasime si de pielite si se decupeaza in asa fel incat sa devina o forma dreptunghiulara;
2. Se condimenteaza si se pune intr-un saculet la frigider timp de o noapte;
3. Saculetul se caleste in unt sau margarina, de preferabil unt pentru o mai buna densitate;
4. Dupa ce lichidul rezultat din fireberea spanacului a scazut se indeparteaza recipientul de fierbere de pe foc si se adauga o parte din condimente;
5. Carnea de miel se aseaza pe o suprafata plana, apoi este umpluta cu spanac (sau cu orice doreste fiecare) si cealalta parte de condimente;
6. Se ruleaza precum o clatita, cu mare grija insa sa nu facem mare mizerie in bucatarie;
7. Odata incheiat procesul de rulare se intepeneste usor cu ajutorul unor scobitori si se leaga la capete si apoi total cu sfoara de canepa;
8. Se adauga doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare si apoi se adauga rulade, unde se rumeneste rapid pe toate partile.
9. Apoi pe o tava se intinde o folie de staniol in care de adauga rulada de miel impreuna cu putin vin alb si condimente, se pune la cuptor si se lasa acolo aproximatv 2 ore.
10. Cand se scoade din cuptor ruladei de miel nu ii este desfacuta sfoara ci doar ii sunt scoase scobitorile. Se impacheteaza intr-o folie si se lasa sa se raceasca putin.
11. Sosul rezultat in tava nu se arunca ci se foloseste pentru garnitura impreuna cu o portie de cartofi prajiti. Rulada de miel este desfacuta din sfori si este taiata feli cu grosime de aproximativ 1 cm fiecare.