link unit
Home Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de miel

Friptura de miel
Friptura este preparatul care nu lipseste din nicio casa. Cand se aproprie sarbatorile termenului friptura ii sunt administrate anumite preparate care sunt traditionale si importante in functie de respectiva sarbatoare. Pentru Sfanta Sarbatoare a Craciunului (Nasterea Domnului) in bucatarie sunt prezente fripuri de porc, pui sau vita, dar in special cea de porc. In apropierea Sfintei Sarbatori Pascale (Invierea Domnului) in aproape toate bucatariile sunt prezente preparatele din miel.

Mielul are locul sau in bucatarie. Acesta este prezent intr-un mod relativ mare in orice bucatarie cu prijelul Sfintei Sarbatori Pascale. Friptura de miel nu este folosita doar pentru usurinta pe care o ofera in preparare ci si pentru bogatul continut in vitamine, minerale si proteine. Modul de preparare pentru friptura de miel este unul foarte simplu. Iata unul dintre exemple:


• Carnea de miel se spala foarte bine si se curata de pielita. Daca avem membri ai familiei care sunt sensibili la mirosul carnii de miel atunci aceasta trebuie spalata foarte bine si condimentata;
• Din condimente nu trebuie sa lipseasca usturoiul;
• Carnea de miel se pune intr-o tava la cuptor si se adauga usturoiul taiat bucatele;
• Preferabil pentru carnea de miel este sa o condimentam cu un condiment special pentru aceasta.
• In tava, pe langa usturiu, trebuie conceput un amestec intre apa, vin si ulei. Acestea vor intra in friptura de miel facandu-o delicioasa;
• Se lasa la prajit aproximativ doua ore la foc preferetial. Se verifica odata la 20 min pentru a mai adauga din compozitie si pentru a evita arderea carnii;
• Dupa primele 30 min fruptura este scoasa si stropita cu vin si usturoi, apoi se adauga din nou la cuptor, dupa care se reia procedeul obisnuit.
• Se serveste calda cu garnitura de cartofi prajiti sau piure de cartofi.