link unit
Home Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Drobul de miel este un preparat traditional care este intalnit cel mai des in apropierea Sfintelor Sarbatori Pascale. Drobul de miel este conceput din ficat (ca materie de carne) si este impodobit cu foarte multe condimente si verdeata. Tipul de verdeata care predomina in drobul de miel este mararul. Mararul este ales pentru colorarea drobului si pentru a ii oferi o prospetime lunga si puternica.

Drobul de miel, ca orice preparat culinar trebuie conceput cu foarte multa grija. Aceasta grija este nesemnificativa pentru o gospodina experimentata, dar pentru una debutanta se pot ivi probleme daca nu este foarte atenta.

Drobul de miel se poate pregati in patru pasi foarte simpli. Iata cele partu cai care negesita urmare in vederea obtinerii drobului de miel:
1. Ficatul se spala foarte bine si se lasa intr-un vas cu un sfert continut otet si restul apa, aproximativ 10 min, apoi se limpezeste si se inlatura pielitele si eventualele cheagri de sange;
2. Ficatul odata spalat si curatat se pune la fiert. Spume se inlatura la un interval de aproximativ 20 min;
3. Ficatul de toaca la masina si se amesteca (tot acolo) impreuna cu celelalte incrediente. Ouale nu sunt o necesitate, dar daca se doreste a fi adaugate atunci acestea se adauga putin mai tarziu;
4. Ouale de adauga atunci cand compozitia este gata. 2-3 oua in interior (nu intregi) si 7-8 oua amestecate pe deasupra drobului de miel pentru a i se forma o coaja foarte frumoasa. Apoi se adauga la cuptor pentru 1 ora. Cand se scoade ii mai sunt adaugate 2-3 pe deasupra si apoi este lasat sa se raceasca. Drobul de miel se serveste rece.